Hvad sker der i Aalborg?

Aalborg er er Nordjyllands hovedstad med 132.578 indbyggere og er Danmarks fjerdestørste by. I Aalborg er der et væld af seværdigheder så som Jens Bangs Stenhus som blev bygget til storkøbmanden Jens Bang i år 1634. Jens Bang Stenhus er et af de bedst bevarede huse fra   Christian IV’s tid. Udover det kan man også opleve steder som Budolfi Kirke og Aalborghus Slot. Af nyere seværdigheder er Utzon Centeret og Musikkens hus to nybyggede kulturhuse som ligger ved Aalborgs nyrenoveret havnefront, hvor det berømte Tal Ships Race også ligger til og har gjort i 1999, 2004 og 2010 hvor Aalborg var vært ved begivenheden og der lagde 86 sejlskibe ( af den slags vi kender fra piratfilm) fra hele verden til havnen, og der i løbet af de 4 dage det varede var mere end 700.000 besøgende. Tall Ships Race ligger til i Aalborg igen i 2015.

Andre seværdigheder kan næves Aalborg Tårnet, Aalborg Zoo, Nordkraft, Aalborg Teater samt det årlige Aalborg Karneval som er Nordens Største Karneval. Udover et væld af seværdigheder er Aalborg også kendt for dens natteliv – og nok den meste berømte gå i byen sted i Danmark Jomfru Ane Gade som er 150 meter gade bestående af kun diskoteker, restauranter og barer.

Denne byguide er til dig, som enten bor i byen som gerne vil finde ud af hvilke faciliteter byen byder på eller hvad der sker af aktiviteter i byen. Eller for dig som enten skal til Aalborg eller overvejer dette, men du gerne lige vil have et overblik over mulighederne i byen samt igen hvad der sker i byen.

Har vi glemt noget i guiden (et sted, en begivenhed) eller er der fejl, så kontakt os her og fortæl os om det.

 

Følg Aalborg Byguide på Facebook her

Vælg en kategori:

Det sker i Aalborg:

Det sker i byen:

10. april 2015 kl. 18:30
Cirkus Danneborg på Banegårdsalleen, Kvickly i Nyborg sælger billetter til under halv pris, kun 100 kr. (de har 500 billetter i alt til salg)

Tip os på mail@tildanmark.dk

Seneste nyt:
26. marts 2015
Nyborg Byguide åbner op på www.tilnyborg.dk
Har du en nyhed/tilbud/begivenhed du gerne vil fortælle til hele byen?

Tip os på mail@tildanmark.dk

Besvar